Austrália - Nový Zéland

Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1300767
Cena od: 6 179 €
Príplatky od: 470 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

07.11.2024 18 dní First Minute 6 179 € +470 € odlet: Praha letecká
04.02.2025 18 dní First Minute 6 179 € +470 € odlet: Praha letecká
06.11.2025 18 dní First Minute 6 179 € +470 € odlet: Praha letecká

Popis zájazdu

Nesmierne obľúbený zájazd kombinujúci návštevu kozmopolitných miest Austrálie a prírodných zázrakov Severného ostrova Nového Zélandu.


Program
1 - 2: ODLET Z PRAHY (VIEDNE) & LET NA TRASE

3: PRÍLET DO CAIRNS
Prílet do Cairns, transfer do hotela, ubytovanie. Priestor na odpočinok po dlhom lete. Nocľah v Cairns alebo okolí.

4: VEĽKÝ BARIÉROVÝ ÚTES
Raňajky. Celodenný výlet k Veľkému bariérovému útesu - ktorý je s dĺžkou vyše 2.000 km najväčším koralovým systémom na svete. Ide o jedinú stavbu živých organizmov na Zemi, ktorú je možné vidieť aj z Mesiaca. K plavbe patrí možnosť šnorchlovania, pričom obed a požičanie okuliarov s plutvami je v cene. Nocľah v Cairns alebo okolí.

5: CAIRNS
Raňajky. Priestor pre oddych a relaxáciu v prímorskom meste. Záujemcovia však môžu podniknúť celodenný výlet do NP Daintree a Cape Tribulation, kde sa mohutné katedrály dažďových pralesov stretávajú s oceánom. V cene je približne hodinová plavba po rieke Daintree River, prehliadka národného parku a obed v miestnej reštaurácii (fakultatívne). Nocľah v Cairns alebo okolí.

6: CAIRNS - AYERS ROCK
Raňajky. Transfer na letisko a prelet do Ayers Rock, ubytovanie. Popoludní výlet k najväčšiemu a najslávnejšiemu monolitu sveta Ayers Rock - v jazyku pôvodných obyvateľov Uluru. Výlet zakončíme s pohárom sektu v ruke a pozorovaním obrovitej masy pieskovca s výškou 348 m v živelnej symfónii meniacich sa farieb zapadajúceho slnka. Nocľah v Ayers Rock.

7: KATA TJUTA (OLGAS) - SYDNEY
Skoro ráno nás čaká nádherný pohľad na východ slnka pri 30 gigantických kamenných dómoch Kata Tjuta (Mnoho hláv) alebo tiež Olgas, ktoré sa nachádzajú cca 40 min jazdy od Uluru. V okolí skalných masívov žijú unikátne rastliny a živočíchy, ktoré sa dokonale prispôsobili tvrdým podmienkam púšte. Transfer na letisko a odlet do Sydney. Ubytovanie, nocľah v Sydney.

8: SYDNEY
Po raňajkách nasleduje celodenná pešia prehliadka mesta, pri ktorej sa pozrieme do prístavnej štvrte Circular Quay so svetoznámou budovou opery a monumentálnym mostom Harbour Bridge. Navštívime tiež najstaršiu štvrť mesta The Rocks, vyhliadkovú vežu (fakultatívne), Hyde Park a katedrálu Svätej Márie. Nocľah v Sydney.

9: SYDNEY: FEATHERDALE PARK
Raňajky. Výlet do rezervácie Featherdale Wildlife Park, kde sa stretnete s ikonami austrálskej fauny, akými sú klokan, koala, ježura, pštros emu či tasmánsky čert. Na ceste späť do Sydney zastávka pri olympijskom štadióne (LOH 2000). Popoludní môžeme navštíviť Opera House, múzeum výstavby Harbour Bridge, ktoré sa ukrýva v jednom z pilierov mosta, morské akvárium a ďalšie zaujímavosti v Sydney (fakultatívne). Časť prehliadky mesta podnikneme loďou (v cene). Nocľah v Sydney.

10: PRELET DO AUCKLANDU
Transfer na letisko a prelet na Nový Zéland, ubytovanie, voľný program.

11: AUCKLAND
Prehliadka mesta, pri ktorej okrem iného navštívite akvárium Kelly Tarlton's Sealife s antarktickou expozíciou a kolóniou tučniakov, a tiež najvyššiu vežu južnej hemisféry Sky Tower. Nocľah v Aucklande.

12: HOBBITON
Odchod do centra termálnej činnosti Rotorua s mnohými pôsobivými žriedlami a gejzírmi. Po ceste navštívime Hobbiton, dedinku, ktorá svojím pôvabom nadchne nielen milovníkov Tolkienovej trilógie. Prehliadka natáčacích miest Pána prsteňov zahrnutá. Neskôr popoludní môžete navštíviť tiež ovčiu show (fakultatívne). Nocľah v Rotorua.

13: ROTORUA
Prehliadka termálnej oblasti Whakarewarewa a malebného mestečka Rotorua. Deň môžete zakončiť štýlovo v Polynézskych kúpeľoch. Nocľah v Rotorua.

14: WAI-O-TAPU - TURANGI
Cestou k jazeru Taupo navštívime najfarebnejšiu termálnu oblasť Nového Zélandu Wai-O-Tapu. Ďalej pokračujeme okolo vodopádov Huka Falls a jazera Taupo k NP Tongariro, nocľah.

15: NP TONGARIRO
Výlet do okolia aktívnych sopiek v NP Tongariro, prípadne možnosť letu nad horou - respektíve činným vulkánom Mt. Ruapehu. Popoludní príchod do mesta Wellington, nocľah.

16: WELLINGTON
Prehliadka mesta s vyhliadkou z hory Mt. Victoria. Záujemcovia môžu navštíviť Národné múzeum, ktorého expozícia o histórii a prírode zodpovie všetky otázky o Novom Zélande. Nocľah.

17: ODLET
Transfer na letisko a odlet do Prahy (Viedne).

18: PRÍLET DO PRAHY (VIEDNE)

Poznámka: minimálny počet účastníkov zájazdu - 16 osôb.

Zmena programu vyhradená.

Poznámka: počet dní na ceste závisí od leteckej dopravy. Program na 14 nocí zostáva rovnaký.

Možnosť predĺženia: NOVÝ ZÉLAND – JUŽNÝ OSTROV
Využite výhodné možnosti predĺženia zájazdu o návštevu nesmierne pútavého a prírodnými zázrakmi nabitého Južného ostrova Nového Zélandu.
Cena predĺženia . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .1.499,– EUR (z ceny nie je možné poskytnúť zľavu/províziu)
Príplatok za jednolôžkovú izbu v rámci predĺženia o Južný ostrov . . . . . . . 659,– EUR

Ceny zájazdov sú kalkulované s cenami leteniek v optimálnej knihovacej triede. Príplatky za nadštandardné ubytovanie spracujeme na vyžiadanie. V prípade drahších leteniek bude táto cena zohľadnená v aktuálnej cenovej ponuke.

*cestovné poistenie ECP PLUS zahŕňa krytie liečebných nákladov vo všetkých krajinách (aj 3. stupeň varovania Ministerstva zahraničných vecí SR) aj v prípade ochorenia COVID-19, náklady na ubytovanie v prípade karantény do výšky 50,- EUR/noc, spätnou cestou vyvolané dodatočné cestovné náklady do výšky 1.000,- EUR a preplatenie storno poplatkov bez spoluúčasti.

Cena zahrnuje:
leteckú dopravu (možnosť odletu z Viedne na vyžiadanie, možný príplatok)
14 x nocľah kategórie 3* s raňajkami
dopravu autobusom, minibusom či autom
služby sprievodcu CK počas okruhu
plavba k Veľkému bariérovému útesu / obed a šnorchlovacia výbava zahrnutá
popoludňajší výlet k Ayers Rock, ranný výlet k Olgas
vstup do Featherdale Wildlife Parku, kde uvidíte všetky typické austrálske zvieratá
plavba v rámci prehliadky Sydney
vstup na vyhliadkovú vežu v Auckland
vstup do antarktickej polárnej expozície s kolóniou tučniakov v Aucklande
vstup do Hobbiton
vstup do termálnej oblasti Wai-O-Tapu a Whakarewarewa

Cena nezahrnuje:
letiskové taxy 449,- EUR
fakultatívne vstupy a výlety, prepitné, strava (okrem raňajok)
vízum do Austrálie 20,- EUR (možnosť o vízum požiadať prostredníctvom CK)
elektronickú autorizáciu vstupu na Nový Zéland – NZeTA 40,- EUR (možnosť o vízum požiadať prostredníctvom CK)
cestovné poistenie ECP PLUS (ponuku poistenia radi pošleme podľa aktuálnej ceny zájazdu)

Krajiny

Zobraziť všetky »

Kurzový lístok

Bulharská leva  EUR 1,96 BGN
Koruna česká  EUR 25,16 CZK
Chorvátska kuna  EUR 7,54 HRK
Turecká lira  EUR 34,80 TRY
Americký dolar  EUR 1,07 USD

Zobraziť všetky »